Uutiset
Uutiset
Etusivu> Alan uutisia> Tie synergiaan sähköisen kaupankäynnin ja lentoliikenteen välillä
한어Русский языкEnglishFrançaisIndonesianSanskrit日本語DeutschPortuguêsΕλληνικάespañolItalianoSuomalainenLatina
Nykypäivän yritysmaailmassa eri toimialojen väliset yhteydet tiivistyvät ja näennäisesti toisiinsa liittymättömät alat liittyvät usein erottamattomasti toisiinsa. Otetaan lentoteollisuus ja sähköinen kaupankäynti. Pinnalla yksi keskittyy ihmisten ja tavaroiden lentokuljetuksiin ja toinen online-hyödyketransaktioihin ja logistiikan jakeluun kaksi.
Ilmailualan kehitys on tarjonnut sähköiselle kaupankäynnille entistä laajemmat logistiikkakanavat. Nykyään kuluttajilla on yhä korkeammat vaatimukset tuotteiden toimituksen nopeudelle ja laadulle. Nopeasta ja täsmällisestä tavarankuljetuksesta on tullut yksi verkkokauppayritysten kilpailun avaimista. Lentoyhtiöillä on vahvat kuljetusmahdollisuudet ja laajat reittiverkostot, jotka mahdollistavat pitkän matkan ja suurikokoisen rahdin kuljettamisen. Esimerkiksi joitain suuria matkustajalentokoneita voidaan modifioinnin jälkeen käyttää erityisesti rahtikuljetuksiin, mikä parantaa verkkokaupan tavaroiden kuljetustehokkuutta.
Samaan aikaan sähköisen kaupankäynnin nousu on tuonut lentoyhtiöille myös uusia liiketoiminnan kasvupisteitä. Sähköisen kaupankäynnin laajenemisen jatkuessa pikalähetysten määrä kasvaa räjähdysmäisesti. Lentoyhtiöt voivat tehdä yhteistyötä verkkokauppayritysten kanssa tarjotakseen erikoistuneita rahtilentopalveluita sähköisen kaupankäynnin yritysten tehokkaan logistiikan tarpeisiin. Tämä yhteistyö ei ainoastaan lisää lentoyhtiön tulolähteitä, vaan myös parantaa lentokoneiden käyttöastetta ja alentaa käyttökustannuksia.
Lisäksi sähköisen kaupankäynnin big data -analyysiominaisuudet tarjoavat myös hyödyllistä referenssiä lentoyhtiöiden toimintaan. Analysoimalla kuluttajien ostokäyttäytymistä ja logistiikkatarpeita lentoyhtiöt voivat suunnitella reittejä tarkemmin, allokoida kuljetuskapasiteettia ja parantaa toiminnan tehokkuutta. Voimme esimerkiksi verkkokaupan alustojen datan perusteella ennustaa rahtikuljetusten huippukysynnän tietyllä alueella tietyllä ajanjaksolla ja sopia etukäteen lisää lentoja ja kuljetuskapasiteettia, jotta tavarat voidaan toimittaa ajoissa.
Matkustamopalvelun osalta myös lentoteollisuus ja verkkokauppa voivat oppia toisiltaan. Verkkokauppa keskittyy käyttökokemukseen ja vastaa kuluttajien tarpeisiin optimoimalla verkkosivustojen käyttöliittymät ja tarjoamalla henkilökohtaisia suosituksia. Lentoyhtiöt voivat oppia näistä käsitteistä parantaakseen matkustamon mukavuutta ja palvelun laatua sekä tarjotakseen matkustajille yksilöllisempiä palveluita. Esimerkiksi tarjoamalla räätälöityjä ruokailu- ja viihdevaihtoehtoja matkustajien mieltymysten perusteella matkustajien tyytyväisyyden parantamiseksi.
Ilmailualan ja sähköisen kaupankäynnin koordinoidussa kehittämisessä on kuitenkin myös haasteita. Ensinnäkin turvallisuuskysymykset ovat ensisijainen näkökohta lentoliikenteessä. Verkkokaupan tavaroita kuljetettaessa on varmistettava tavaroiden turvallisuus ja laillisuus, jotta estetään kiellettyjen tavaroiden sekoittuminen. Toiseksi lentokuljetusten kustannukset ovat suhteellisen korkeat, kuinka kustannusten alentaminen samalla kun palvelun laatu varmistetaan, on ongelma, joka on ratkaistava osapuolten kesken. Lisäksi eri alueiden säännösten ja politiikkojen erot voivat myös tuoda esteitä rajat ylittävälle sähköiselle kaupankäynnille ja lentoliikenteelle.
Ilmailualan ja sähköisen kaupankäynnin koordinoidun kehityksen saavuttamiseksi kaikkien osapuolten on tehtävä yhteistyötä. Hallitus voi ottaa käyttöön asiaankuuluvia politiikkoja yhteistyön ja innovaatioiden edistämiseksi näiden kahden välillä. Yritysten on vahvistettava teknologian tutkimusta ja kehitystä, parannettava tietotasoa sekä saavutettava tiedon jakaminen ja yritysten välinen yhteistyö. Samalla on myös tarpeen vahvistaa osaamiskoulutusta ja kasvattaa kokonaisvaltaisia sekä ilmailua että sähköistä kaupankäyntiä ymmärtäviä kykyjä tukemaan vahvasti alan kehitystä.
Lyhyesti sanottuna lentoalan ja sähköisen kaupankäynnin koordinoidulla kehittämisellä on valtava potentiaali ja laajat näkymät. Käyttäen täysimääräisesti omia etujaan ja voittamalla kohtaamat haasteet, he yhdessä edistävät innovaatioita ja kehitystä liike-elämässä sekä antavat uutta pontta talouskasvuun.