Αρχική> Ειδήσεις Βιομηχανίας> Νέες δυνάμεις στα κινητά τηλέφωνα και πιθανές αλλαγές στον κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών
한어Русский языкEnglishFrançaisIndonesianSanskrit日本語DeutschPortuguêsΕλληνικάespañolItalianoSuomalainenLatina
Πάρτε ως παράδειγμα το λανσάρισμα της "κινεζικής έκδοσης του Sora" από την unicorn, που επένδυσε αθόρυβα σε περισσότερες από δέκα εταιρείες, επιδεικνύοντας την ισχυρή της διάταξη κεφαλαίου και το στρατηγικό της όραμα. Αυτή η κίνηση όχι μόνο προκάλεσε αίσθηση στη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας, αλλά έφερε έμπνευση και σε άλλους τομείς.
Αν και φαίνεται ότι η δυναμική της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας απέχει πολύ από αυτές των αεροπορικών μεταφορών και των εμπορευματικών μεταφορών, στην πραγματικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.
Πρώτον, η ανάπτυξη της τεχνολογίας των κινητών τηλεφώνων έχει προωθήσει την ευημερία του ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι άνθρωποι ψωνίζουν άνετα μέσω κινητών τηλεφώνων, γεγονός που έχει οδηγήσει στη συνεχή επέκταση των διαδικτυακών συναλλαγών διαφόρων εμπορευμάτων. Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου οδήγησε άμεσα σε αύξηση της ζήτησης logistics, στην οποία οι αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη γρήγορη και αποτελεσματική διανομή logistics.
Επιπλέον, οι αποφάσεις και οι ενέργειες καινοτόμων και επενδυτών στη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας όπως οι Zhang Peng, Kingsoft και Qingying επηρεάζουν επίσης έμμεσα την αναπτυξιακή κατεύθυνση της βιομηχανίας logistics.
Για παράδειγμα, όταν οι εταιρείες στις οποίες επενδύουν αναπτύσσουν εξυπνότερα συστήματα διαχείρισης logistics ή βελτιστοποιούν τις αλυσίδες εφοδιασμού, το αεροπορικό φορτίο μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τις ολοένα και πιο περίπλοκες προκλήσεις της εφοδιαστικής και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των μεταφορών και την ποιότητα των υπηρεσιών.
Επιπλέον, με την ολοένα και πιο διαδεδομένη εφαρμογή της τεχνολογίας AI στον τομέα των κινητών τηλεφώνων, όπως οι έξυπνοι βοηθοί φωνής, η αναγνώριση εικόνας κ.λπ., οι τεχνολογίες αυτές εισάγονται σταδιακά στις αεροπορικές μεταφορές και τις εμπορευματικές μεταφορές.
Μέσω αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης, οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να προβλέψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη ζήτηση εμπορευμάτων, να βελτιστοποιήσουν τον σχεδιασμό διαδρομής, να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου και να μειώσουν το λειτουργικό κόστος. Ταυτόχρονα, η χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης εικόνας μπορεί να βελτιώσει την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα της επιθεώρησης ασφάλειας φορτίου και να διασφαλίσει την ασφάλεια της μεταφοράς.
Εν ολίγοις, το κύμα αλλαγών και καινοτομιών στη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας έδωσε νέα ώθηση και ευκαιρίες στην ανάπτυξη των αεροπορικών μεταφορών και των εμπορευματικών μεταφορών με ανεπαίσθητο τρόπο.