Αρχική> Ειδήσεις του κλάδου> Νέα προοπτική για την οικονομική ανάπτυξη: Πιθανή αλληλεπίδραση μεταξύ του προτύπου του ΑΕΠ των μεγάλων πόλεων και της βιομηχανίας Logistics
한어Русский языкEnglishFrançaisIndonesianSanskrit日本語DeutschPortuguêsΕλληνικάespañolItalianoSuomalainenLatina
Η ανάπτυξη αυτών των μεγάλων οικονομικών πόλεων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιομηχανία logistics, ειδικά με τη διεθνή επιχείρηση express delivery. Τα logistics, ως η γραμμή αίματος της οικονομικής λειτουργίας, διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη της αστικής οικονομίας. Η ανάπτυξη των διεθνών επιχειρήσεων ταχείας παράδοσης μπορεί να αντανακλά τη δραστηριότητα των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των πόλεων και τη στενότητα της οικονομικής συνεργασίας.
Ας πάρουμε πόλεις με ταχεία οικονομική ανάπτυξη, όπως το Shenzhen, για παράδειγμα. Η ευημερία των βιομηχανιών υψηλής τεχνολογίας οδήγησε τις εισαγωγές και τις εξαγωγές ενός μεγάλου αριθμού προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, γεγονός που με τη σειρά του προώθησε την ταχεία ανάπτυξη του διεθνούς express. επιχείρηση παράδοσης. Οι αποτελεσματικές διεθνείς υπηρεσίες express μπορούν να διασφαλίσουν ότι αυτά τα προϊόντα παραδίδονται σε όλα τα μέρη του κόσμου έγκαιρα για να καλύψουν τη ζήτηση της αγοράς, προωθώντας έτσι περαιτέρω την ανάπτυξη του κλάδου.
Αντίθετα, πόλεις με σχετικά αργή οικονομική ανάπτυξη μπορεί να έχουν ορισμένες ελλείψεις στην υποδομή logistics, στην αποτελεσματικότητα των μεταφορών κ.λπ., γεγονός που επηρεάζει την ανάπτυξη των διεθνών επιχειρήσεων ταχείας παράδοσης, περιορίζοντας έτσι τις οικονομικές ανταλλαγές και τη συνεργασία με τον έξω κόσμο σε κάποιο βαθμό.
Από την άποψη της βιομηχανικής δομής, σε πόλεις όπου κυριαρχεί η μεταποίηση, όπως η Suzhou, η ζήτηση για διεθνή ταχεία παράδοση επικεντρώνεται κυρίως στην εισαγωγή πρώτων υλών και στην εξαγωγή τελικών προϊόντων. Σε πόλεις όπου κυριαρχεί ο κλάδος των υπηρεσιών, όπως το Πεκίνο, η διεθνής επιχείρηση ταχείας παράδοσης περιλαμβάνει περισσότερο την παράδοση οικονομικών εγγράφων, επιχειρηματικών πληροφοριών κ.λπ.
Επιπλέον, η γεωγραφική θέση της πόλης και οι συνθήκες κυκλοφορίας θα έχουν επίσης αντίκτυπο στις διεθνείς δραστηριότητες ταχείας παράδοσης. Οι παράκτιες πόλεις όπως το Guangzhou, με τα φυσικά πλεονεκτήματα του λιμανιού τους, έχουν σχετικά χαμηλό κόστος μεταφοράς και υψηλή απόδοση για διεθνή ταχεία παράδοση. Οι πόλεις της ενδοχώρας, όπως το Τσενγκντού και η Γουχάν, πρέπει να βελτιώνουν συνεχώς τα δίκτυα μεταφοράς τους, όπως οι σιδηρόδρομοι και οι αερομεταφορές, για να ενισχύσουν τις δυνατότητες διεθνών υπηρεσιών ταχείας παράδοσης.
Σε επίπεδο πολιτικής, οι τοπικές κυβερνήσεις έχουν διαφορετικά επίπεδα υποστήριξης για τις διεθνείς επιχειρήσεις ταχείας παράδοσης. Ορισμένες πόλεις έχουν θεσπίσει προτιμησιακές πολιτικές για να προσελκύσουν διεθνείς εταιρείες ταχείας διανομής για να δημιουργήσουν κέντρα μεταφόρτωσης και πάρκα logistics, οδηγώντας έτσι τη συγκέντρωση και την ανάπτυξη των σχετικών βιομηχανιών.
Εν ολίγοις, το αναπτυξιακό πρότυπο των μεγάλων οικονομικών πόλεων και η διεθνής επιχείρηση ταχείας παράδοσης επηρεάζουν και προωθούν η μία την άλλη. Μόνο με την πλήρη αναγνώριση αυτής της σχέσης μπορούν οι πόλεις να επιτύχουν καλύτερα αναπτυξιακά αποτελέσματα στον παγκόσμιο οικονομικό ανταγωνισμό.