Αρχική> Ειδήσεις Βιομηχανίας> "Ενσωμάτωση Αναδυόμενων Δυνάμεων και Τεχνολογίας στα Σύγχρονα Logistics"
한어Русский языкEnglishFrançaisIndonesianSanskrit日本語DeutschPortuguêsΕλληνικάespañolItalianoSuomalainenLatina
Με την επιτάχυνση της παγκόσμιας οικονομικής ολοκλήρωσης, η ζήτηση για logistics και μεταφορές αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Μεταξύ των πολλών τρόπων μεταφοράς, οι αεροπορικές μεταφορές έχουν γίνει σταδιακά βασικός κρίκος στο σύγχρονο σύστημα logistics λόγω της υψηλής ταχύτητας και αποτελεσματικότητάς τους. Ωστόσο, για να πραγματοποιηθεί η αειφόρος ανάπτυξη των αεροπορικών μεταφορών και των εμπορευμάτων και να δοθεί πλήρης εφαρμογή στα πλεονεκτήματά της, είναι αδιαχώριστη από τη σε βάθος ολοκλήρωση και την καινοτομία με άλλους συναφείς τομείς.
Τα τελευταία χρόνια, η άνοδος της ψηφιακής τεχνολογίας έχει επιφέρει ριζικές αλλαγές στον κλάδο των logistics. Η εφαρμογή μεγάλων δεδομένων, υπολογιστικού νέφους, Internet of Things και άλλων τεχνολογιών επιτρέπει στις εταιρείες logistics να επιτύχουν παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και ακριβή διαχείριση ολόκληρης της διαδικασίας μεταφοράς φορτίου. Για τις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές, η εισαγωγή αυτών των τεχνολογιών όχι μόνο βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των μεταφορών και μειώνει το λειτουργικό κόστος, αλλά ενισχύει επίσης την βασική ανταγωνιστικότητά τους στον ανταγωνισμό της αγοράς. Για παράδειγμα, μέσω της ανάλυσης μεγάλων δεδομένων, οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να προβλέψουν με ακρίβεια τη ζήτηση της αγοράς, να βελτιστοποιήσουν τη διάταξη των δρομολογίων και να κατανείμουν ορθολογικά τους πόρους μεταφοράς χρησιμοποιώντας πλατφόρμες υπολογιστικού νέφους για να επιτύχουν ταχεία επεξεργασία και κοινή χρήση πληροφοριών εφοδιαστικής και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας επιτύχει παρακολούθηση και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των αγαθών διασφαλίζει ότι τα αγαθά φτάνουν στον προορισμό τους με ασφάλεια και έγκαιρα.
Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης έχει επίσης δώσει νέα ζωτικότητα στις αεροπορικές μεταφορές και τις εμπορευματικές μεταφορές. Το ευφυές σύστημα logistics μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα βέλτιστα σχέδια μεταφοράς και σχέδια αποστολής με βάση ιστορικά δεδομένα και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Για παράδειγμα, στη διαδικασία φόρτωσης και εκφόρτωσης φορτίου, η εφαρμογή έξυπνων ρομπότ και εξοπλισμού αυτοματισμού έχει βελτιώσει σημαντικά την λειτουργική απόδοση και ακρίβεια και έχει μειώσει τα ανθρώπινα λάθη και την ένταση εργασίας. Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πρόβλεψη και την πρόληψη κινδύνων, τον εντοπισμό πιθανών κινδύνων ασφάλειας και λειτουργικών κινδύνων εκ των προτέρων και τη διασφάλιση της ασφαλούς και σταθερής λειτουργίας των αεροπορικών μεταφορών και εμπορευμάτων.
Η δημοτικότητα της έννοιας της πράσινης προστασίας του περιβάλλοντος σε παγκόσμια κλίμακα έχει επίσης προβάλει νέες απαιτήσεις για τις αεροπορικές μεταφορές και τις εμπορευματικές μεταφορές. Προκειμένου να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα, οι αεροπορικές εταιρείες αύξησαν τις επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη νέων φιλικών προς το περιβάλλον μοντέλων αεροσκαφών, βελτιστοποίησαν τις διαδρομές πτήσης και βελτίωσαν τη χρήση καυσίμων. Ταυτόχρονα, θα προωθήσουμε ενεργά την εφαρμογή βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων και θα μειώσουμε την εξάρτηση από τα παραδοσιακά ορυκτά καύσιμα. Αυτά τα μέτρα όχι μόνο συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και συμμορφώνονται με τις προσδοκίες της κοινωνίας για εταιρική κοινωνική ευθύνη και ενισχύουν την εικόνα της επωνυμίας και τη φήμη της αεροπορικής εταιρείας στην αγορά.
Σε επίπεδο πολιτικής, οι κυβερνήσεις διαφόρων χωρών έχουν επίσης εισαγάγει μια σειρά πολιτικών και κανονισμών για την υποστήριξη και τη ρύθμιση της ανάπτυξης των αεροπορικών μεταφορών και των εμπορευματικών μεταφορών. Αφενός, πρέπει να αυξήσουμε τις επενδύσεις στην κατασκευή αεροπορικών υποδομών, να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και να ενισχύσουμε τις δυνατότητες διαχείρισης φορτίου, αφετέρου, πρέπει να ενισχύσουμε την εποπτεία της αγοράς αεροπορικών μεταφορών, να τυποποιήσουμε την τάξη της αγοράς και να διασφαλίσουμε τον θεμιτό ανταγωνισμό. Η εφαρμογή αυτών των πολιτικών παρέχει ισχυρή εγγύηση και υποστήριξη για την υγιή ανάπτυξη των αεροπορικών μεταφορών και των εμπορευματικών μεταφορών.
Ωστόσο, το φορτίο αεροπορικών μεταφορών αντιμετωπίζει επίσης ορισμένες προκλήσεις κατά την ανάπτυξή του. Για παράδειγμα, υψηλό λειτουργικό κόστος, περιορισμένοι πόροι μεταφοράς, περίπλοκο περιβάλλον ανταγωνισμού στην αγορά κ.λπ. Για να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις, οι εταιρείες αεροπορικών μεταφορών πρέπει να καινοτομούν συνεχώς επιχειρηματικά μοντέλα, να επεκτείνουν τους τομείς εξυπηρέτησης και να βελτιώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία και τη συνεργασία με άλλους τρόπους μεταφοράς, να δημιουργήσουμε ένα σύστημα πολυτροπικών μεταφορών, να επιτύχουμε συμπληρωματικά πλεονεκτήματα και από κοινού να προωθήσουμε την ανάπτυξη της σύγχρονης βιομηχανίας logistics.
Εν ολίγοις, ως σημαντικό μέρος του σύγχρονου συστήματος logistics, οι αεροπορικές μεταφορές εμπορευμάτων έχουν ευρείες προοπτικές για μελλοντική ανάπτυξη. Ωστόσο, για να επιτύχουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη, πρέπει να συμβαδίζουμε με την εποχή, να αγκαλιάζουμε ενεργά τις νέες τεχνολογίες και νέες ιδέες και να καινοτομούμε και να βελτιώνουμε διαρκώς τους εαυτούς μας για να προσαρμοστούμε στις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς και στο κοινωνικό περιβάλλον. Πιστεύεται ότι με τις κοινές προσπάθειες όλων των μερών, οι αεροπορικές και εμπορευματικές μεταφορές θα συμβάλουν περισσότερο στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο.