uutiset
Uutiset
Etusivu> Teollisuusuutiset> Henanin korkeakoulutuksen kehitystä ja nousevia toimialoja koskeva yhteistyötutkimus
한어Русский языкEnglishFrançaisIndonesianSanskrit日本語DeutschPortuguêsΕλληνικάespañolItalianoSuomalainenLatina
Lentoliikenteen ja rahdin esimerkkinä sen tehokas toiminta on laadukkaiden ammattilaisten varassa. Jos Henan pystyy parantamaan korkea-asteen koulutuksen tasoa, se tuo uutta elinvoimaa lento- ja rahtiteollisuuteen, jos Henan voi keskittyä asianmukaisten ammatillisten kykyjen kasvattamiseen.
Lentoliikenteellä ja rahtiliikenteellä on erittäin korkeat vaatimukset ammatillisille kyvyille. Heillä ei tarvitse olla vain vankkaa logistiikkaa, vaan heillä on oltava myös ilmailualan teknologioiden ja säännösten tuntemus. Jos Henan voi vahvistaa tällaisten suurten yhtiöiden rakentamista korkeakouluissa ja yliopistoissa ja kasvattaa enemmän merkittäviä kykyjä, se epäilemättä edistää paikallisen lentoliikenteen ja rahtiteollisuuden kehitystä.
Samalla lento- ja rahtiteollisuuden kehitys voi antaa palautetta myös Henanin korkeakoulutuksesta. Alan vauraus tuo lisää resurssisijoituksia yliopistojen tieteellisen tutkimuksen ja opetuksen tukemiseen.
Makronäkökulmasta katsottuna Henanin korkeakoulutuksen etenemisellä on suuri merkitys teollisen rakenteen optimoinnissa. Nousevat teollisuudenalat, kuten lentoliikenne ja rahti, vaativat suuren määrän innovatiivisia ja kokonaisvaltaisia kykyjä. Vain jatkuvasti parantamalla koulutuksen laatua ja kasvattamalla kykyjä vastaamaan markkinoiden kysyntään korkeakoulut ja yliopistot voivat edistää alan jatkuvaa kehittymistä.
Lisäksi Henanin maantieteellinen etu tarjoaa hyvät edellytykset lento- ja rahtiliikenteen kehittymiselle. Jos pystymme hyödyntämään tämän edun täysimääräisesti, yhdistämään korkeakoulutusresurssit ja luomaan kehitysmallin, joka yhdistää teollisuuden, tiedemaailman ja tutkimuksen, saavutamme varmasti win-win-tilanteen.
Tämän tavoitteen saavuttaminen ei kuitenkaan tule olemaan helppoa. Tällä hetkellä Henanilla on edelleen monia ongelmia korkeakoulutuksen sekä lentoliikenteen ja rahdin koordinoidussa kehittämisessä.
Ensinnäkin koulutuskäsitteet ovat suhteellisen jäljessä. Jotkut korkeakoulut ja yliopistot eivät pysy alan kehitystrendeissä opetussuunnitelmien ja opetusmenetelmien suhteen, mikä johtaa koulutettujen opiskelijoiden käytännön kyvyttömyyteen vastata lento- ja rahtiteollisuuden todellisiin tarpeisiin.
Toiseksi yhteistyö teollisuuden, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten välillä ei ole riittävän tiivistä. Yliopistojen ja yritysten välinen kommunikaatio- ja yhteistyömekanismi ei ole vielä valmis, tieteellisten tutkimustulosten muunnostehokkuus on alhainen ja vahvaa teknistä tukea teollisuuden kehitykselle on mahdotonta tarjota oikea-aikaisesti.
Lisäksi heikko opetushenkilöstö on myös yksi rajoituksista. Opettajista, joilla on runsaasti kokemusta alalta, on pula, mikä vaikeuttaa uusimpien ja käytännöllisimpien tietojen ja taitojen välittämistä opiskelijoille.
Vastauksena näihin ongelmiin Henan voi toteuttaa useita toimenpiteitä niiden parantamiseksi.
Vahvistetaan koulutusuudistusta, otetaan käyttöön edistyneitä opetuskonsepteja ja -menetelmiä sekä keskitytään opiskelijoiden innovatiivisen ajattelun ja käytännön kykyjen kasvattamiseen. Edistää yliopistojen sekä lento- ja rahtiyritysten syvällistä yhteistyötä ja luoda vakaa harjoittelukoulutuspohja, jonka avulla opiskelijat voivat kerätä käytännön kokemusta.
Vahvistaa opetushenkilöstön rakentamista ja esitellä ja kouluttaa joukko erinomaisia opettajia, joilla on sekä teoreettista tietoa että käytännön kokemusta. Samalla opettajia rohkaistaan tekemään syvällistä tutkimusta ja vaihtoa yritysten kanssa sekä päivittämään jatkuvasti opetussisältöä.
Lisäksi hallituksen tulisi ottaa käyttöön asiaankuuluvia politiikkoja, joilla lisätään tukea korkea-asteen koulutuksen sekä lentoliikenteen ja rahdin koordinoidulle kehittämiselle, tarjotaan taloudellisia takeita ja poliittisia preferenssejä sekä ohjataan sosiaalisia resursseja tälle alalle.
Lyhyesti sanottuna, jos Henan haluaa toteuttaa korkea-asteen koulutuksen sekä lentoliikenteen ja rahdin koordinoidun kehittämisen, se vaatii kaikkien osapuolten yhteisiä ponnisteluja sekä jatkuvaa tutkimusta ja innovaatiota antaakseen vahvan sysäyksen taloudelliseen ja sosiaaliseen kehitykseen.