Αρχική> Ειδήσεις Βιομηχανίας> Αλλαγές στα Logistics υπό την Μεταβαλλόμενη Κατάσταση του Διεθνούς Εμπορίου
한어Русский языкEnglishFrançaisIndonesianSanskrit日本語DeutschPortuguêsΕλληνικάespañolItalianoSuomalainenLatina
Οι αλλαγές στους αυξημένους δασμούς των ΗΠΑ στην Κίνα φαίνεται να είναι μια εκδήλωση εμπορικών διαφορών, αλλά στην πραγματικότητα επηρεάζουν το παγκόσμιο σύστημα logistics. Οι αλλαγές στις δασμολογικές πολιτικές θα επηρεάσουν την κλίμακα και τη ροή των εισαγωγών και των εξαγωγών αγαθών. Για παράδειγμα, η καθυστέρηση στην επιβολή δασμών σε προϊόντα όπως τα ηλεκτρικά οχήματα και οι μπαταρίες τους μπορεί να αναγκάσει τις σχετικές εταιρείες να προσαρμόσουν τη διάταξη της αλυσίδας εφοδιασμού τους. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τις θαλάσσιες μεταφορές, αλλά επηρεάζει και τις αεροπορικές μεταφορές.
Οι αεροπορικές μεταφορές κατείχαν πάντα σημαντική θέση στον τομέα της εφοδιαστικής, λόγω της αποτελεσματικότητας και της ταχύτητάς τους. Ωστόσο, η αβεβαιότητα του διεθνούς εμπορίου έχει αναγκάσει την αεροπορική επιμελητεία να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και ευκαιρίες. Όταν το εμπόριο ορισμένων αγαθών περιορίζεται από τις δασμολογικές πολιτικές, οι εταιρείες ενδέχεται να επαναξιολογήσουν τις μεθόδους μεταφοράς για να μειώσουν το κόστος και τους κινδύνους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διακυμάνσεις στον όγκο των επιχειρήσεων air express.
Αφενός, για προϊόντα με εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις επικαιρότητας, όπως ηλεκτρονικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, φρέσκα τρόφιμα κ.λπ., οι εταιρείες μπορούν να επιλέγουν το air express για να διασφαλίσουν την ταχεία παράδοση των αγαθών. Αλλά από την άλλη πλευρά, για ορισμένα αγαθά που επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τους δασμούς και έχουν συμπιεσμένα περιθώρια κέρδους, οι εταιρείες ενδέχεται να στραφούν σε άλλες μεθόδους μεταφοράς ή να προσαρμόσουν τον όγκο και τη συχνότητα αποστολής.
Επιπλέον, οι αλλαγές στο διεθνές εμπόριο θα επηρεάσουν επίσης τον σχεδιασμό δρομολογίων αεροπορικών μεταφορών και τις ρυθμίσεις πτήσεων. Εάν η εμπορική δραστηριότητα σε ορισμένες περιοχές μειωθεί, οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να μειώσουν τον αριθμό των πτήσεων σε σχετικά δρομολόγια ή να προσαρμόσουν τα δίκτυα δρομολογίων τους για να βελτιώσουν τη λειτουργική αποτελεσματικότητα και τα οικονομικά οφέλη. Ταυτόχρονα, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αλλαγές της αγοράς, οι αεροπορικές εταιρείες καινοτομούν συνεχώς μοντέλα υπηρεσιών και βελτιστοποιούν λύσεις εφοδιαστικής.
Σε αυτήν την περίπλοκη κατάσταση διεθνούς εμπορίου, οι εταιρείες εφοδιαστικής αεροπορίας πρέπει να είναι πιο ευέλικτες και ευέλικτες όσον αφορά τις αλλαγές της αγοράς. Πρέπει να ενισχύσουν την επικοινωνία και τη συνεργασία με τους πελάτες, να κατανοήσουν σε βάθος τις ανάγκες και τα σημεία πόνου τους και να παρέχουν εξατομικευμένες λύσεις εφοδιαστικής. Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις πρέπει επίσης να ενισχύσουν τη διαχείριση κινδύνων και να μειώσουν τους πιθανούς κινδύνους που προκαλούνται από αλλαγές στις εμπορικές πολιτικές μέσω λογικών συμβατικών όρων, ασφαλιστικών μέτρων και άλλων μέσων.
Επιπλέον, η τεχνολογική καινοτομία είναι επίσης το κλειδί για την ανάπτυξη της αεροπορικής επιμελητείας στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Η χρήση μεγάλων δεδομένων, τεχνητής νοημοσύνης και άλλων τεχνολογιών για την υλοποίηση της νοημοσύνης και της αυτοματοποίησης των διαδικασιών logistics μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργική αποτελεσματικότητα, να μειώσει το κόστος και να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών. Για παράδειγμα, μέσω έξυπνης προγνωστικής ανάλυσης, η χωρητικότητα πτήσης και η φόρτωση του φορτίου μπορούν να προγραμματιστούν εκ των προτέρων, η διαχείριση της αποθήκευσης μπορεί να βελτιστοποιηθεί κ.λπ.
Εν ολίγοις, οι αλλαγές στην κατάσταση του διεθνούς εμπορίου έχουν φέρει πολλές προκλήσεις στην αεροπορική επιμελητεία, αλλά έχουν επίσης προσφέρει νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξή της. Μόνο με τη συνεχή προσαρμογή στις αλλαγές και την καινοτομία και την ανάπτυξη μπορούν οι εταιρείες αεροπορικής εφοδιαστικής να παραμείνουν ανίκητες στον σκληρό ανταγωνισμό της αγοράς.