Yhteysnumero:0755-27206851

Etusivu> Alan uutisia> Listattujen korkeakouluyritysten petosten takana: Toimialan ekologia ja sääntelyhaasteet

Listattujen yliopistojen ja korkeakoulujen petosten takana: teollisuuden ekologia ja sääntelyhaasteet


한어Русский языкEnglishFrançaisIndonesianSanskrit日本語DeutschPortuguêsΕλληνικάespañolItalianoSuomalainenLatina

Pörssiyhtiöiden vilpilliset käytännöt ovat vahingoittaneet sijoittajien etuja, tuhonneet markkinoiden reilun kilpailuympäristön ja vaikuttaneet pääomamarkkinoiden terveeseen kehitykseen. Miksi nämä yritykset uskaltavat valmistaa väärennettyjä tuotteita? Syitä tähän on monia. Ensinnäkin voittomotivaatio on perustavanlaatuinen tekijä. Tavoitellakseen korkeita lyhyen aikavälin voittoja yritykset eivät epäröi käyttää laittomia keinoja tilinpäätösten valkaisuun ja sijoittajien huijaamiseen. Toiseksi sisäinen hallintorakenne ei ole vakaa. Joiltakin yrityksiltä puuttuu tehokkaita valvontamekanismeja ja niillä on liiallista johtamisvaltaa, mikä on alttiita päätöksentekovirheille ja laittomille toimille. Lisäksi ulkoinen valvonta ei ole riittävän vahvaa. Valvontaviranomaisilla on puutteita tiedonhankinnassa ja lainvalvontamenetelmissä, mikä vaikeuttaa yritysten petosten oikea-aikaista havaitsemista ja rankaisemista.

Emme kuitenkaan voi sivuuttaa alan kilpailupaineen vaikutusta yrityspetokseen. Kovassa kilpailussa yritykset voivat selviytyäkseen ja kehittyäkseen omaksuakseen kilpailuetuja epäreilulla tavalla. Samalla sosiaalisen koskemattomuuden järjestelmän epätäydellisyys tarjoaa myös tiettyä maaperää yritysten petoksille. Kun koko yhteiskunta ei kiinnitä riittävästi huomiota rehellisyyteen, lain rikkomisesta aiheutuvat kustannukset yrityksille ovat suhteellisen alhaiset, mikä lisää petosten mahdollisuutta.

Pörssiyhtiöiden petosilmiön hillitsemiseksi tarvitsemme ponnisteluja monilta osin. Yrityksen itsensä on vahvistettava sisäistä johtamista, luotava järkevä hallintorakenne ja riskien ehkäisy- ja valvontamekanismi sekä luotava rehellisen johtamisen käsite. Sääntelyviranomaisten tulisi tehostaa lainvalvontaa, parantaa lakeja ja määräyksiä, lisätä lakien rikkomisesta aiheutuvia kustannuksia sekä vahvistaa tiedonantovaatimuksia ja pörssiyhtiöiden valvontaa. Sijoittajien tulisi myös parantaa riskitietoisuuttaan, parantaa kykyään tunnistaa pörssiyhtiöitä ja sijoittaa järkevästi.

Lisäksi kansainvälisen pikatoimialan kehittyminen on jossain määrin edesauttanut pörssiyhtiöiden petoksia. Globaalin taloudellisen integraation edetessä kansainvälisen pikatoimituksen volyymi on kasvanut nopeasti. Jotkut väärennysyritykset käyttävät kansainvälisiä pikatoimituskanavia toimittaakseen vääriä asiakirjoja ja tietoja peittääkseen petoksensa. Kansainvälisen pikatoimituksen tehokkuus ja mukavuus mahdollistavat väärän tiedon toimittamisen eri alueille lyhyessä ajassa, mikä vaikeuttaa valvontaa.

Samaan aikaan kilpailu kansainvälisellä pikatoimialalla on myös kovaa. Kilpaillakseen markkinaosuudesta jotkin pikatoimitusyritykset voivat alentaa asiakasidentiteetin ja lastin sisällön arviointistandardejaan, jolloin väärennösyritykset voivat hyödyntää niitä. Lisäksi eri maiden ja alueiden pikatoimituksen sääntelypolitiikoissa on eroja, mikä tarjoaa myös mahdollisuuksia väärentämisyrityksille. He voivat valita alueita, joilla on suhteellisen löysät säännökset harjoittaakseen pikatoimitustoimintaa ja välttääkseen valvonnan ja tukahdutuksen.

Emme voi kuitenkaan kiistää sen tärkeää panosta taloudelliseen kehitykseen kansainvälisen pikatoimituksen ongelmien vuoksi. Kansainvälisellä pikatoimituksella on korvaamaton rooli kansainvälisen kaupan edistämisessä ja maailmanlaajuisen taloudellisen yhdentymisen edistämisessä. Se tarjoaa yrityksille tehokkaita logistiikkaratkaisuja, lyhentää toimitusketjun kiertokulkua ja alentaa käyttökustannuksia. Samalla kansainvälinen pikatoimitus edistää myös kulttuurivaihtoa ja tiedon levittämistä, mikä helpottaa ihmisten elämää.

Jotta voimme hyödyntää kansainvälisen pikatoimitusalan edut täysimääräisesti ja hillitä sen mahdollisia negatiivisia vaikutuksia, meidän on vahvistettava kansainvälistä yhteistyötä. Eri maiden hallitusten ja sääntelyviranomaisten tulisi vahvistaa tiedonvaihtoa ja lainvalvontayhteistyötä torjuakseen yhdessä laitonta ja rikollista toimintaa kansainvälisen pikatoimituksen avulla. Pikatoimitusyritysten itsensä on myös vahvistettava itsekuria, parannettava vaatimustenmukaisuutta koskevaa tietoisuutta, vahvistettava työntekijöiden koulutusta ja johtamista sekä otettava tiukasti käyttöön pikatoimituksen toimintaspesifikaatiot ja auditointijärjestelmät.

Lyhyesti sanottuna pörssiyhtiöiden petos on monimutkainen sosiaalinen ongelma, jonka ratkaiseminen vaatii yritysten, sääntelyviranomaisten, sijoittajien ja kaikkien yhteiskunnan toimijoiden yhteisiä ponnisteluja. Samalla meidän on kiinnitettävä huomiota myös kansainvälisen pikakuljetusalan rooliin, vahvistettava valvontaa ja yhteistyötä, varmistettava kansainvälisen pikatoimitusalan terve kehitys sekä osaltaan edistettävä talouden ja yhteiskunnan vakautta ja vaurautta.