Αρχική> Ειδήσεις Βιομηχανίας> Πίσω από την απάτη των εισηγμένων κολεγιακών επιχειρήσεων: Οικολογία βιομηχανίας και ρυθμιστικές προκλήσεις
한어Русский языкEnglishFrançaisIndonesianSanskrit日本語DeutschPortuguêsΕλληνικάespañolItalianoSuomalainenLatina
Οι δόλιες πρακτικές από εισηγμένες εταιρείες έχουν βλάψει τα συμφέροντα των επενδυτών, έχουν καταστρέψει το περιβάλλον θεμιτού ανταγωνισμού στην αγορά και έχουν επηρεάσει την υγιή ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς. Γιατί αυτές οι εταιρείες τολμούν να παράγουν προϊόντα απομίμησης; Οι λόγοι πίσω από αυτό είναι πολλοί. Πρώτα απ 'όλα, το κίνητρο κέρδους είναι ο θεμελιώδης παράγοντας. Προκειμένου να επιδιώξουν υψηλά βραχυπρόθεσμα κέρδη, οι εταιρείες δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν παράνομα μέσα για να ασβεστώσουν τις οικονομικές καταστάσεις και να εξαπατήσουν τους επενδυτές. Δεύτερον, η δομή εσωτερικής διακυβέρνησης δεν είναι υγιής. Ορισμένες εταιρείες δεν διαθέτουν αποτελεσματικούς μηχανισμούς εποπτείας και έχουν υπερβολική εξουσία διαχείρισης, η οποία είναι επιρρεπής σε λάθη λήψης αποφάσεων και παράνομες λειτουργίες. Επιπλέον, η εξωτερική εποπτεία δεν είναι αρκετά ισχυρή. Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν ελλείψεις στην απόκτηση πληροφοριών και στις μεθόδους επιβολής του νόμου, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον έγκαιρο εντοπισμό και τιμωρία της εταιρικής απάτης.
Ωστόσο, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον αντίκτυπο της ανταγωνιστικής πίεσης του κλάδου στην εταιρική απάτη. Στον έντονο ανταγωνισμό της αγοράς, για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν, οι επιχειρήσεις μπορεί να υιοθετήσουν αθέμιτα μέσα για να αποκτήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Ταυτόχρονα, η ατέλεια του συστήματος κοινωνικής ακεραιότητας παρέχει επίσης συγκεκριμένο έδαφος για εταιρική απάτη. Όταν η κοινωνία στο σύνολό της δεν δίνει αρκετή προσοχή στην ακεραιότητα, το κόστος παράβασης του νόμου για τις επιχειρήσεις είναι σχετικά χαμηλό, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα απάτης.
Για να περιοριστεί το φαινόμενο της απάτης σε εισηγμένες εταιρείες, χρειάζονται προσπάθειες από πολλές πτυχές. Η ίδια η επιχείρηση πρέπει να ενισχύσει την εσωτερική διαχείριση, να δημιουργήσει μια υγιή δομή διακυβέρνησης και μηχανισμό πρόληψης και ελέγχου των κινδύνων και να καθιερώσει την έννοια της έντιμης διαχείρισης. Οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να αυξήσουν την επιβολή του νόμου, να βελτιώσουν τους νόμους και τους κανονισμούς, να αυξήσουν το κόστος της παραβίασης του νόμου και να ενισχύσουν τις απαιτήσεις αποκάλυψης πληροφοριών και την εποπτεία των εισηγμένων εταιρειών. Οι επενδυτές θα πρέπει επίσης να βελτιώσουν την επίγνωση κινδύνου, να ενισχύσουν την ικανότητά τους να εντοπίζουν εισηγμένες εταιρείες και να επενδύουν ορθολογικά.
Επιπλέον, η ανάπτυξη της διεθνούς βιομηχανίας ταχείας παράδοσης έχει επίσης διευκολύνει σε κάποιο βαθμό την απάτη από εισηγμένες εταιρείες. Με την πρόοδο της παγκόσμιας οικονομικής ολοκλήρωσης, ο όγκος των διεθνών επιχειρήσεων ταχείας παράδοσης έχει αυξηθεί γρήγορα. Ορισμένες εταιρείες παραποίησης/απομίμησης χρησιμοποιούν διεθνή κανάλια ταχείας παράδοσης για να παραδώσουν πλαστά έγγραφα και πληροφορίες για να καλύψουν την απάτη τους. Η αποτελεσματικότητα και η ευκολία της διεθνούς ταχείας παράδοσης επιτρέπουν την παράδοση ψευδών πληροφοριών σε διαφορετικές περιοχές σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθιστώντας την εποπτεία πιο δύσκολη.
Ταυτόχρονα, ο ανταγωνισμός στη διεθνή βιομηχανία express delivery είναι επίσης έντονος. Προκειμένου να ανταγωνιστούν για μερίδιο αγοράς, ορισμένες εταιρείες ταχείας παράδοσης μπορεί να μειώσουν τα πρότυπα ελέγχου για την ταυτότητα πελατών και το περιεχόμενο φορτίου, με αποτέλεσμα να εκμεταλλεύονται εταιρείες παραποίησης/απομίμησης. Επιπλέον, υπάρχουν διαφορές στις ρυθμιστικές πολιτικές ταχείας παράδοσης σε διάφορες χώρες και περιοχές, γεγονός που παρέχει επίσης ευκαιρίες για εταιρείες παραποίησης/απομίμησης. Μπορούν να επιλέξουν περιοχές με σχετικά χαλαρούς κανονισμούς για να πραγματοποιήσουν εργασίες ταχείας παράδοσης και να αποφύγουν την επίβλεψη και τις καταστολές.
Ωστόσο, δεν μπορούμε να αρνηθούμε τη σημαντική συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στον κλάδο των διεθνών ταχυμεταφορών. Η διεθνής ταχεία παράδοση παίζει αναντικατάστατο ρόλο στην προώθηση του διεθνούς εμπορίου και στην προώθηση της παγκόσμιας οικονομικής ολοκλήρωσης. Παρέχει στις επιχειρήσεις αποτελεσματικές λύσεις εφοδιαστικής, συντομεύει τον κύκλο της εφοδιαστικής αλυσίδας και μειώνει το λειτουργικό κόστος. Ταυτόχρονα, η διεθνής ταχεία παράδοση προωθεί επίσης τις πολιτιστικές ανταλλαγές και τη διάδοση πληροφοριών, κάνοντας τη ζωή των ανθρώπων πιο βολική.
Προκειμένου να δώσουμε πλήρη σημασία στα πλεονεκτήματα του διεθνούς κλάδου ταχείας παράδοσης, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις του, πρέπει να ενισχύσουμε τη διεθνή συνεργασία. Οι κυβερνήσεις και οι ρυθμιστικές αρχές διαφόρων χωρών θα πρέπει να ενισχύσουν την ανταλλαγή πληροφοριών και τη συνεργασία των αρχών επιβολής του νόμου για την από κοινού καταπολέμηση των παράνομων και εγκληματικών δραστηριοτήτων χρησιμοποιώντας διεθνή ταχεία παράδοση. Οι ίδιες οι εταιρείες διανομής ταχείας διανομής πρέπει επίσης να ενισχύσουν την αυτοπειθαρχία, να βελτιώσουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη συμμόρφωση, να ενισχύσουν την εκπαίδευση και τη διαχείριση των εργαζομένων και να εφαρμόσουν αυστηρά τις προδιαγραφές λειτουργίας και τα συστήματα ελέγχου για τις επιχειρήσεις ταχείας παράδοσης.
Εν ολίγοις, η απάτη σε εισηγμένες εταιρείες είναι ένα σύνθετο κοινωνικό πρόβλημα που απαιτεί κοινές προσπάθειες από τις επιχειρήσεις, τις ρυθμιστικές αρχές, τους επενδυτές και όλα τα μέρη της κοινωνίας για την επίλυσή του. Ταυτόχρονα, πρέπει επίσης να δώσουμε προσοχή στον ρόλο που διαδραματίζει η διεθνής βιομηχανία ταχείας παράδοσης, να ενισχύσουμε την εποπτεία και τη συνεργασία, να διασφαλίσουμε την υγιή ανάπτυξη της βιομηχανίας διεθνών ταχυμεταφορών και να συμβάλουμε στη σταθερότητα και την ευημερία της οικονομίας και της κοινωνίας.