Yhteysnumero:0755-27206851

Etusivu> Alan uutisia> "Kiinalaisten tekoälyyritysten nousu, lasku ja piilotetut salaisuudet ChatGPT-buumin aikana"

"Kiinalaisten tekoälyyritysten nousu, lasku ja piilotetut salaisuudet ChatGPT-buumin aikana"


한어Русский языкEnglishFrançaisIndonesianSanskrit日本語DeutschPortuguêsΕλληνικάespañolItalianoSuomalainenLatina

Ensinnäkin teknologisen kilpailun intensiteettiä ei voida jättää huomiotta. ChatGPT valloitti nopeasti markkinaosuuden kehittyneellä teknologiallaan ja vahvalla T&K-tiimillään. Sitä vastoin monet kiinalaiset tekoälyyritykset eivät ole investoineet riittävästi teknologian tutkimukseen ja kehitykseen, mikä johtaa vähemmän kilpailukykyisiin tuotteisiin. Tämä asettaa ne epäedulliseen asemaan markkinoiden kilpailussa ja vaikeuttaa niiden saamista käyttäjien ja sijoittajien suosioon.

Lisäksi markkinoiden kysynnän muutokset ovat myös keskeinen tekijä. Digitalisaatioprosessin kiihtyessä AI-teknologian kysyntä kasvaa edelleen ja käytännön sovellusten vaikutuksiin kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Jotkut kiinalaiset tekoälyyritykset eivät kyenneet ymmärtämään tarkasti markkinoiden kysynnän muutoksia, ja niiden kehittämät tuotteet eivät vastanneet markkinoiden todellisia tarpeita, ja ne poistuivat vähitellen markkinoilta.

Lisäksi varojen ja resurssien epätasainen jakautuminen on vaikuttanut myös kiinalaisten tekoälyyritysten kehitykseen. Jotkut suuret yritykset voivat saada riittävästi varoja ja laadukkaita resursseja, jolloin niillä on suurempi etu teknologian tutkimuksessa ja kehityksessä sekä markkinoiden edistämisessä. Monien pienten ja keskisuurten yritysten on varojen puutteen vuoksi vaikeaa toteuttaa jatkuvaa innovaatiota ja kehitystä, ja ne joutuvat lopulta konkurssin kohtaloon.

Tätä ilmiötä tutkiessamme emme kuitenkaan voi sivuuttaa ulkomaisten tekijöiden mahdollista roolia. Vaikka pinnalla se ei näytä suoraan liittyvän ulkomaille ovelta ovelle -pikatoimitukseen, itse asiassa kansainvälisen kaupan ja globalisaation kehityksellä on ollut välillinen vaikutus Kiinan tekoälyteollisuuteen.

Kansainvälisen kaupan lisääntyessä ulkomaisten kehittyneiden teknologioiden ja tuotteiden on helpompi päästä Kiinan markkinoille. Tämä saa kotimaiset tekoälyyritykset kohtaamaan kovempaa kilpailupainetta. Ulkomaiset korkealaatuiset tekoälytuotteet ovat houkutelleet suuren joukon käyttäjiä ja asiakkaita paremmalla suorituskyvyllään ja kypsemmillä sovelluksilla, mikä on edelleen puristanut kotimaisten yritysten markkinatilaa.

Samaan aikaan maailmanlaajuinen lahjakkuuksien virta on vaikuttanut myös Kiinan tekoälyteollisuuteen. Jotkut erinomaiset kyvyt päättävät kehittyä ulkomailla tai houkuttelevat heitä ulkomaisiin yrityksiin, mikä jättää kotimaiset tekoälyyritykset epäedulliseen asemaan lahjakkuuskilpailussa. Ilman ydinosaamisen tukea yrityksen innovaatiokyvyt ja kehitysvauhti ovat väistämättä rajallisia.

Lisäksi kansainvälisen kaupan politiikkojen ja määräysten muutokset ovat tuoneet haasteita myös kiinalaisille tekoälyyrityksille. Eri maiden ja alueiden välisissä kauppapolitiikoissa ja säännöksissä on eroja, mikä lisää yritysten epävarmuutta ja riskejä kansainvälisten markkinoiden laajentumisessa ja yhteistyössä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että lähes 80 000 tekoälyyrityksen katoaminen Kiinassa ChatGPT-hulluuden alla on seurausta useiden tekijöiden yhdistelmästä. Tulevaisuuden kehityksessä Kiinan tekoälyteollisuuden on jatkuvasti vahvistettava teknologista innovaatiota, tarttua tarkasti markkinoiden kysyntään, optimoitava resurssien allokointia ja vastattava aktiivisesti kansainvälisen kaupan ja globalisaation tuomiin haasteisiin kestävän kehityksen saavuttamiseksi.