Αρχική> Ειδήσεις Βιομηχανίας> "Η άνοδος, η πτώση και τα κρυμμένα μυστικά των κινεζικών εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης κάτω από την έκρηξη του ChatGPT"
한어Русский языкEnglishFrançaisIndonesianSanskrit日本語DeutschPortuguêsΕλληνικάespañolItalianoSuomalainenLatina
Πρώτον, η ένταση του τεχνολογικού ανταγωνισμού δεν μπορεί να αγνοηθεί. Το ChatGPT κατέκτησε γρήγορα μερίδιο αγοράς με την προηγμένη τεχνολογία και την ισχυρή ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης. Αντίθετα, πολλές κινεζικές εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης έχουν ανεπαρκείς επενδύσεις στην τεχνολογική έρευνα και ανάπτυξη, με αποτέλεσμα λιγότερο ανταγωνιστικά προϊόντα. Αυτό τους θέτει σε μειονεκτική θέση στον ανταγωνισμό της αγοράς και καθιστά δύσκολο για αυτούς να κερδίσουν την εύνοια των χρηστών και των επενδυτών.
Επιπλέον, οι αλλαγές στη ζήτηση της αγοράς αποτελούν επίσης βασικό παράγοντα. Καθώς η διαδικασία ψηφιοποίησης επιταχύνεται, η ζήτηση της αγοράς για τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζει να αυξάνεται και δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στα πρακτικά αποτελέσματα εφαρμογής. Ορισμένες κινεζικές εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης απέτυχαν να κατανοήσουν με ακρίβεια τις αλλαγές στη ζήτηση της αγοράς και τα προϊόντα που ανέπτυξαν απέτυχαν να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και σταδιακά εξαλείφθηκαν από την αγορά.
Επιπλέον, η άνιση κατανομή κεφαλαίων και πόρων είχε επίσης αντίκτυπο στην ανάπτυξη των κινεζικών εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης. Ορισμένες μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν επαρκή κεφάλαια και πόρους υψηλής ποιότητας, έχοντας έτσι μεγαλύτερα πλεονεκτήματα στην τεχνολογική έρευνα και ανάπτυξη και προώθηση της αγοράς. Λόγω έλλειψης κεφαλαίων, πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν συνεχή καινοτομία και ανάπτυξη και τελικά πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μοίρα της χρεοκοπίας.
Ωστόσο, κατά την εξερεύνηση αυτού του φαινομένου, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον πιθανό ρόλο των παραγόντων στο εξωτερικό. Αν και επιφανειακά δεν φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με την εξπρές παράδοση από πόρτα σε πόρτα στο εξωτερικό, στην πραγματικότητα, η ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου και η παγκοσμιοποίηση είχαν έμμεσο αντίκτυπο στη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης της Κίνας.
Με την αυξανόμενη συχνότητα του διεθνούς εμπορίου, είναι ευκολότερο για τις υπερπόντιες προηγμένες τεχνολογίες και προϊόντα να εισέλθουν στην κινεζική αγορά. Αυτό κάνει τις εγχώριες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης να αντιμετωπίζουν πιο έντονη ανταγωνιστική πίεση. Τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης στο εξωτερικό έχουν προσελκύσει μεγάλο αριθμό χρηστών και πελατών με την υψηλότερη απόδοση και τις πιο ώριμες εφαρμογές τους, πιέζοντας περαιτέρω τον χώρο της αγοράς των εγχώριων επιχειρήσεων.
Ταυτόχρονα, η παγκόσμια ροή ταλέντων είχε επίσης αντίκτυπο στη βιομηχανία AI της Κίνας. Ορισμένα εξαιρετικά ταλέντα επιλέγουν να αναπτυχθούν στο εξωτερικό ή προσελκύονται από ξένες εταιρείες, αφήνοντας τις εγχώριες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης σε μειονεκτική θέση στον ανταγωνισμό ταλέντων. Χωρίς την υποστήριξη βασικών ταλέντων, οι δυνατότητες καινοτομίας και η αναπτυξιακή δυναμική μιας επιχείρησης θα είναι αναπόφευκτα περιορισμένες.
Επιπλέον, οι αλλαγές στις πολιτικές και τους κανονισμούς στο διεθνές εμπόριο έχουν φέρει επίσης προκλήσεις στις κινεζικές εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης. Υπάρχουν διαφορές στις εμπορικές πολιτικές και τους κανονισμούς μεταξύ διαφορετικών χωρών και περιοχών, γεγονός που αυξάνει την αβεβαιότητα και τους κινδύνους για τις επιχειρήσεις όσον αφορά την επέκταση και τη συνεργασία στη διεθνή αγορά.
Συνοψίζοντας, η εξαφάνιση σχεδόν 80.000 εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα κάτω από την τρέλα του ChatGPT είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού παραγόντων. Στη μελλοντική ανάπτυξη, η βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης της Κίνας πρέπει να ενισχύει συνεχώς την τεχνολογική καινοτομία, να κατανοεί με ακρίβεια τη ζήτηση της αγοράς, να βελτιστοποιεί την κατανομή των πόρων και να ανταποκρίνεται ενεργά στις προκλήσεις που φέρνει το διεθνές εμπόριο και η παγκοσμιοποίηση, προκειμένου να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη.