Αρχική> Ειδήσεις Βιομηχανίας> Η πιθανή διασταύρωση μεταξύ των αλλαγών στις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες και του αεροπορικού φορτίου
한어Русский языкEnglishFrançaisIndonesianSanskrit日本語DeutschPortuguêsΕλληνικάespañolItalianoSuomalainenLatina
Τα φορτία αεροπορικών μεταφορών διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία. Με την υψηλή απόδοση και την ταχύτητά του, επωμίζεται το σημαντικό καθήκον της μεταφοράς αγαθών υψηλής αξίας και επείγουσας ανάγκης. Από όργανα ακριβείας έως φρέσκα τρόφιμα, από προϊόντα υψηλής τεχνολογίας έως φάρμακα που σώζουν ζωές, η εμβέλεια του αεροπορικού φορτίου εκτείνεται σε διάφορους τομείς.
Τα προϊόντα πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών, ειδικά ορισμένα ειδικά φάρμακα που χρειάζονται επειγόντως, συχνά βασίζονται στις αεροπορικές μεταφορές και τις εμπορευματικές μεταφορές για ταχεία διανομή. Αυτά τα φάρμακα έχουν εξαιρετικά αυστηρές απαιτήσεις σε συνθήκες όπως ο χρόνος και η θερμοκρασία και μπορεί να καταστούν αναποτελεσματικά εάν υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση. Ως εκ τούτου, ένα αποτελεσματικό δίκτυο αεροπορικών φορτίων έχει καταστεί βασικός κρίκος για τη διασφάλιση της έγκαιρης προμήθειας φαρμάκων.
Όταν οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες πραγματοποιούν παγκόσμιες απολύσεις και πωλούν θυγατρικές, οι στρατηγικές παραγωγής και λειτουργίας τους είναι βέβαιο ότι θα αλλάξουν. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη διάταξη παραγωγής και προμήθειας φαρμακευτικών προϊόντων, η οποία με τη σειρά της θα έχει έμμεσο αντίκτυπο στη ζήτηση για αεροπορικά φορτία.
Για παράδειγμα, εάν μια πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία κλείσει μια μονάδα παραγωγής σε μια συγκεκριμένη περιοχή, τα φάρμακα που αποστέλλονται αρχικά από αυτό το εργοστάσιο σε διάφορα μέρη του κόσμου θα πρέπει να προσαρμοστούν εκ νέου στις τοποθεσίες παραγωγής και τις διαδρομές μεταφοράς τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες αποστάσεις μεταφοράς ή αλλαγές στις διαδρομές μεταφοράς, επηρεάζοντας το κόστος και την αποτελεσματικότητα του αεροπορικού φορτίου.
Από την άλλη πλευρά, οι απολύσεις και οι πωλήσεις θυγατρικών από πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες μπορεί επίσης να έχουν αντίκτυπο στις επενδύσεις τους σε Ε&Α. Οι μειωμένες επενδύσεις στην Ε&Α ενδέχεται να οδηγήσουν σε βραδύτερη κυκλοφορία νέων φαρμάκων, αλλάζοντας έτσι το τοπίο της αγοράς φαρμάκων. Αυτή η σειρά αλλαγών μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης για ορισμένους τύπους φαρμακευτικών προϊόντων, γεγονός που με τη σειρά του θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις αεροπορικών φορτίων σε αυτόν τον τομέα.
Ταυτόχρονα, οι αλλαγές στην παγκόσμια οικονομική κατάσταση θα έχουν επίσης κοινό αντίκτυπο στις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες και στις αεροπορικές μεταφορές εμπορευμάτων. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής άνθησης, η ζήτηση των ανθρώπων για ιατρική περίθαλψη αυξάνεται, οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και η ζήτηση για αεροπορικά φορτία αυξάνεται επίσης. Κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής ύφεσης, οι εταιρείες μπορεί να μειώσουν την κλίμακα παραγωγής και μεταφοράς προκειμένου να μειώσουν το κόστος, γεγονός που θα ασκήσει κάποια πίεση και στα δύο.
Επιπλέον, οι αλλαγές στις πολιτικές και τους κανονισμούς είναι επίσης σημαντικός παράγοντας. Ορισμένες χώρες ενδέχεται να εισαγάγουν πιο αυστηρές ρυθμιστικές πολιτικές για τα ναρκωτικά, που απαιτούν πιο λεπτομερείς πληροφορίες και διασφαλίσεις για τα ναρκωτικά κατά τη μεταφορά. Αυτό αναμφίβολα θα αυξήσει το λειτουργικό κόστος και την πολυπλοκότητα του αεροπορικού φορτίου.
Συνοψίζοντας, οι αλλαγές των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών φαίνεται να περιορίζονται στην προσαρμογή των δικών τους επιχειρηματικών στρατηγικών, αλλά στην πραγματικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον σημαντικό τομέα logistics των αεροπορικών μεταφορών και των εμπορευματικών μεταφορών. Επηρεάζουν το ένα το άλλο και ανταποκρίνονται από κοινού στις αλλαγές στο παγκόσμιο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.