Αριθμός επαφής:0755-27206851

Αρχική> Ειδήσεις Βιομηχανίας> Οι υπερπόντιες βιομηχανίες της Κίνας και το σύγχρονο πρότυπο logistics από την οπτική γωνία της Lion City Capital

Οι υπερπόντιες βιομηχανίες της Κίνας και το σύγχρονο πρότυπο logistics από την οπτική γωνία της Lion City Capital


한어Русский языкEnglishFrançaisIndonesianSanskrit日本語DeutschPortuguêsΕλληνικάespañolItalianoSuomalainenLatina

Ο Ma Yanchao της Lion City Capital επεσήμανε ότι οι κινεζικές βιομηχανίες δεν μπορούν να πάνε στο εξωτερικό στα τυφλά και πρέπει να διευκρινίσουν τις δικές τους ανάγκες. Αυτή η προοπτική είναι εξαιρετικά διδακτική στο τρέχον παγκοσμιοποιημένο επιχειρηματικό περιβάλλον. Με την πρόοδο της παγκόσμιας οικονομικής ολοκλήρωσης, οι κινεζικές βιομηχανίες επεκτείνουν ενεργά τις υπερπόντιες αγορές και αναζητούν ευρύτερο χώρο ανάπτυξης. Ωστόσο, στο ταξίδι στο εξωτερικό, πολλοί παράγοντες περιορίζουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας και η εφοδιαστική είναι βασικό μέρος της.

Οι αεροπορικές μεταφορές και οι εμπορευματικές μεταφορές κατέχουν σημαντική θέση στο σύγχρονο σύστημα logistics. Έχει τα χαρακτηριστικά της γρήγορης ταχύτητας και της υψηλής απόδοσης και μπορεί να καλύψει ορισμένες ανάγκες μεταφοράς φορτίου υψηλής προστιθέμενης αξίας και ευαίσθητες στο χρόνο. Για τις κινεζικές βιομηχανίες που πηγαίνουν στο εξωτερικό, η ύπαρξη αεροπορικών μεταφορών και εμπορευματικών μεταφορών παρέχει ισχυρή υποστήριξη. Ειδικά σε ορισμένους τομείς όπως τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και τα φρέσκα προϊόντα, τα πλεονεκτήματα των αεροπορικών μεταφορών και των εμπορευματικών μεταφορών αποδεικνύονται πλήρως.

Για παράδειγμα, ορισμένα βασικά στοιχεία στον κλάδο της ηλεκτρονικής τεχνολογίας χαρακτηρίζονται συχνά από υψηλό τεχνικό περιεχόμενο και υψηλή αξία. Με τη μεταφορά εμπορευμάτων αεροπορικώς, αυτά τα μέρη μπορούν να φτάσουν στον προορισμό τους γρήγορα, διασφαλίζοντας την ομαλή ροή της παραγωγικής διαδικασίας και μειώνοντας τις διακοπές παραγωγής και τις αυξήσεις κόστους που προκαλούνται από καθυστερήσεις logistics. Για ένα άλλο παράδειγμα, η μεταφορά νωπών προϊόντων έχει εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις σε χρόνο και συνθήκες συντήρησης. Το φορτίο αεροπορικής μεταφοράς μπορεί να μεταφέρει φρέσκα φρούτα, θαλασσινά και άλλα προϊόντα σε όλα τα μέρη του κόσμου σε σύντομο χρονικό διάστημα για να καλύψει τη ζήτηση των καταναλωτών για συστατικά υψηλής ποιότητας.

Ωστόσο, η αποστολή φορτίου αεροπορικώς δεν είναι χωρίς ελαττώματα. Το κόστος του είναι σχετικά υψηλό και για ορισμένα προϊόντα χαμηλής προστιθέμενης αξίας μπορεί να αυξήσει το λειτουργικό κόστος της εταιρείας. Επιπλέον, οι αεροπορικές μεταφορές έχουν περιορισμένη χωρητικότητα και ο χώρος μπορεί να είναι περιορισμένος κατά τις περιόδους αιχμής μεταφοράς. Αυτό απαιτεί από τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν πλήρως υπόψη τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, τον προϋπολογισμό κόστους, τον χρόνο παράδοσης και άλλους παράγοντες όταν επιλέγουν μεθόδους logistics για τη λήψη βέλτιστων αποφάσεων.

Από την προοπτική της ζωτικότητας της αγοράς, η ευημερία των υπερπόντιων βιομηχανιών της Κίνας έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη της βιομηχανίας logistics, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών μεταφορών και των εμπορευματικών μεταφορών. Καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες πηγαίνουν στο εξωτερικό, η ζήτηση για αποτελεσματικές υπηρεσίες logistics συνεχίζει να αυξάνεται, ωθώντας τις εταιρείες logistics να βελτιώνουν συνεχώς την ποιότητα των υπηρεσιών και τις δυνατότητες μεταφοράς. Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη της βιομηχανίας logistics παρείχε με τη σειρά της μια πιο σταθερή εγγύηση για τις κινεζικές βιομηχανίες να πάνε στο εξωτερικό, διαμορφώνοντας έναν ενάρετο κύκλο.

Στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας, οι κινεζικές βιομηχανίες αντιμετωπίζουν μοναδικές ευκαιρίες και προκλήσεις όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό. Από τη μία πλευρά, η Νοτιοανατολική Ασία γνωρίζει ταχεία οικονομική ανάπτυξη και τεράστιες δυνατότητες στην καταναλωτική αγορά, παρέχοντας στις κινεζικές εταιρείες ευρύ χώρο ανάπτυξης. Από την άλλη πλευρά, η υποδομή εφοδιαστικής στη Νοτιοανατολική Ασία είναι σχετικά αδύναμη και το κόστος της εφοδιαστικής είναι υψηλό, γεγονός που έχει φέρει ορισμένα εμπόδια στις κινεζικές βιομηχανίες να μεταβούν στο εξωτερικό. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο τρόπος βελτιστοποίησης των λύσεων εφοδιαστικής, μείωσης του κόστους μεταφοράς και βελτίωσης της αποδοτικότητας των μεταφορών έχει γίνει ένα σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι κινεζικές επιχειρήσεις.

Συνοψίζοντας, οι κινεζικές βιομηχανίες πρέπει να λαμβάνουν πλήρως υπόψη τους παράγοντες logistics όταν γίνονται παγκόσμιοι, ειδικά τον ρόλο των αεροπορικών μεταφορών και των εμπορευματικών μεταφορών. Μόνο με ορθολογικό σχεδιασμό λύσεων logistics μπορούμε να καταλάβουμε ευνοϊκή θέση στον διεθνή ανταγωνισμό της αγοράς και να επιτύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, η βιομηχανία logistics χρειάζεται επίσης να καινοτομεί και να βελτιώνει συνεχώς τις υπηρεσίες για να προσαρμοστεί στις ανάγκες των κινεζικών βιομηχανιών που πηγαίνουν στο εξωτερικό και να προωθεί από κοινού τη διαδικασία παγκοσμιοποίησης της κινεζικής οικονομίας.