Yhteysnumero:0755-27206851

Etusivu> Alan uutisia> "Air Expressin ja kansainvälisen energiapolitiikan yhteensovittaminen"

"Air Expressin ja kansainvälisen energiapolitiikan kietoutuminen"


한어Русский языкEnglishFrançaisIndonesianSanskrit日本語DeutschPortuguêsΕλληνικάespañolItalianoSuomalainenLatina

Alueen energiakriisin edessä EU:n poliitikot ovat edelleen innokkaita painostamaan Kiinaa ja Venäjää ja vaativat niitä liittymään Venäjän öljyn hintarajasuunnitelmaan. Kiinan ulkoministeriö selvästi kieltäytyi, ja tämä diplomaattinen lausunto osoitti maamme lujan aseman. Tällä ei ehkä näytä olevan mitään tekemistä lentoliikenteen kanssa, mutta itse asiassa energia-asioiden vaihtelut vaikuttavat välillisesti lentoteollisuuteen.

Tärkeänä energialähteenä öljyn hinnan ja tarjonnan muutokset vaikuttavat suoraan lentopolttoaineen hintaan. Lentopolttoainekustannusten nousu saattaa saada lentoyhtiöt sopeuttamaan toimintastrategioitaan, kuten vähentämään lentotiheyttä ja optimoimaan reittejä, millä on epäilemättä vaikutusta lentopikakuljetusten tehokkuuteen ja kustannuksiin.

Kuljetuksen tehokkuuden kannalta lentojen vähennykset tai reittimuutokset voivat johtaa pitempiin lentopikakuljetusaikoihin. Pikalähetykset, jotka voidaan toimittaa lyhyen ajan sisällä, voivat viivästyä lentojen muutosten vuoksi. Joillekin aikaherkille tuotteille, kuten tuoreille tuotteille, ensiapulääkkeille jne., tällä viiveellä voi olla vakavia seurauksia.

Kustannusnäkökulmasta lentopolttoainekustannukset nousevat, ja lentoyhtiöt voivat nostaa rahtihintoja kannattavuuden ylläpitämiseksi. Tämä lisää lentopikayhtiöiden toimintakustannuksia ja saattaa saada ne arvioimaan uudelleen kuljetusvaihtoehtojaan, kuten valitsemaan muita kuljetustapoja lentoliikenteen korvaamiseksi tietyissä olosuhteissa tai mukauttamaan maksustandardeja niin, että kustannukset siirretään asiakkaille.

Lisäksi kansainvälisen energiapolitiikan epävakaus voi vaikuttaa myös kansainvälisen kaupan rakenteeseen. Maiden välinen kilpailu ja kiistat energiapolitiikasta voivat laukaista kaupan protektionismin nousun, mikä sitten vaikuttaa rajat ylittävän sähköisen kaupankäynnin kehitykseen. Rajat ylittävä sähköinen kaupankäynti on yksi tärkeimmistä lentopikaliikenteen lähteistä, ja sen liiketoiminnan heilahteluilla on myös välillinen vaikutus lentopikatoimialaan.

Toisaalta energiakriisi ja kansainvälinen poliittinen paine voivat myös edistää teknologista innovaatiota lentoteollisuudessa. Vähentääkseen riippuvuutta perinteisistä polttoaineista lentoyhtiöt voivat lisätä investointejaan uusien energiaa ja polttoainetta säästävien teknologioiden tutkimukseen ja kehittämiseen. Esimerkiksi sähkölentokoneiden tai vetyenergialentokoneiden tutkimus- ja kehitystyötä voidaan kiihdyttää. Vaikka lentopikakuljetuksiin on lyhyellä aikavälillä vaikea vaikuttaa, niin pitkällä tähtäimellä se tuo alalle muutoksia.

Lyhyesti sanottuna, vaikka kansainvälinen energia- ja poliittinen tilanne näyttää kaukaiselta, sen jokainen heilahtelu on kuin perhosefekti. Se vaikuttaa ketjureaktioiden sarjan kautta viime kädessä näennäisesti itsenäiseen lentoliikenteen kenttään. Lentopikayhtiöiden ja niihin liittyvien toimijoiden on kiinnitettävä erityistä huomiota kansainvälisen energiatilanteen muutoksiin ja valmisteltava etukäteen reagointistrategiat sopeutuakseen muuttuvaan markkinaympäristöön.