Αρχική> Ειδήσεις Βιομηχανίας> Πίσω από τα «Πέντε Πράγματα Αδράνειας» στα Κινεζικά Νοικοκυριά: Σκέψεις για το Διάστημα και την Κατανάλωση
한어Русский языкEnglishFrançaisIndonesianSanskrit日本語DeutschPortuguêsΕλληνικάespañolItalianoSuomalainenLatina
Πρώτα απ 'όλα, οι αλλαγές στις καταναλωτικές έννοιες είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους για την εμφάνιση των «Πέντε αδρανών». Με την ανάπτυξη της οικονομίας και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, οι άνθρωποι συχνά επιδιώκουν την καινοτομία και τη ζωή υψηλής ποιότητας όταν καταναλώνουν. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, αυτή η παρόρμηση για κατανάλωση δεν είναι καλά μελετημένη και απλώς ακολουθούν τυφλά την τάση ή έλκονται από τις μεθόδους μάρκετινγκ των εμπόρων. Πάρτε τους προβολείς ως παράδειγμα Κατά την αγορά, πολλές οικογένειες φαντάζονται ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια εμπειρία σαν ιδιωτικό θέατρο στο σπίτι, αλλά η πραγματική συχνότητα χρήσης είναι πολύ χαμηλή και τελικά γίνονται αδράνεια.
Δεύτερον, ο περιορισμός του χώρου διαβίωσης είναι επίσης ένας παράγοντας που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Στις πόλεις, ειδικά στις πόλεις πρώτης κατηγορίας, οι περιοχές στέγασης είναι γενικά μικρότερες και αυτά τα μεγάλα έπιπλα και συσκευές απαιτούν συχνά μεγαλύτερους χώρους για να τοποθετηθούν. Για παράδειγμα, εάν το δωμάτιο δεν είναι μεγάλο, η επιλογή ενός υπερβολικά μεγάλου καναπέ όχι μόνο θα κάνει τον χώρο να φαίνεται γεμάτος, αλλά θα τον κάνει και άβολο στη χρήση του. Το ίδιο ισχύει για τις μπανιέρες Για τα περισσότερα μικρά μπάνια, η εγκατάσταση μιας μπανιέρας όχι μόνο καταλαμβάνει χώρο, αλλά είναι επίσης ενοχλητική στη χρήση και στον καθαρισμό.
Επιπλέον, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής συνέβαλαν επίσης στην εμφάνιση του «Big 5 idleness». Σήμερα, ο ρυθμός ζωής των ανθρώπων γίνεται όλο και πιο γρήγορος, η εργασιακή πίεση γίνεται όλο και μεγαλύτερη και δεν έχουν πολύ χρόνο να απολαύσουν κάποιες δραστηριότητες αναψυχής όπως αρχικά φαντάζονταν. Ο εξοπλισμός γυμναστικής είναι ένα τυπικό παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν υγιείς και σε φόρμα όταν το αγοράζουν.
Πίσω από αυτό, η ανάπτυξη του κλάδου των αεροπορικών μεταφορών και των εμπορευματικών μεταφορών έχει επίσης επηρεάσει σε κάποιο βαθμό αυτό το φαινόμενο. Καθώς οι αεροπορικές μεταφορές γίνονται πιο βολικές και αποτελεσματικές, τα εγχώρια και ξένα αγαθά μπορούν να ρέουν στην αγορά πιο γρήγορα. Αυτό δίνει στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές και μειώνει το κόστος μεταφοράς αγαθών, τονώνοντας έτσι την κατανάλωση. Ωστόσο, αυτό φέρνει και ορισμένα προβλήματα. Από τη μια πλευρά, μεγάλος αριθμός προϊόντων πλημμυρίζει στην αγορά, γεγονός που μπορεί εύκολα να δυσκολέψει την επιλογή των καταναλωτών, οδηγώντας σε τυφλές αγορές. Από την άλλη πλευρά, μια γρήγορη αλυσίδα εφοδιασμού επιταχύνει την αντικατάσταση των αγαθών Προκειμένου να αναζητήσουν τα πιο πρόσφατα προϊόντα, οι καταναλωτές συχνά απορρίπτουν παλιά είδη, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των αδρανών ειδών.
Για να λύσουμε το πρόβλημα των "Big 5", πρέπει να ξεκινήσουμε από πολλές πτυχές. Πρώτα απ 'όλα, οι ίδιοι οι καταναλωτές πρέπει να καθιερώσουν την έννοια της ορθολογικής κατανάλωσης, να εξετάσουν πλήρως τις δικές τους ανάγκες και την πραγματική τους χρήση πριν αγοράσουν αγαθά και να αποφύγουν την παρορμητική κατανάλωση. Δεύτερον, οι έμποροι θα πρέπει επίσης να αναλαμβάνουν ορισμένες κοινωνικές ευθύνες, να εισάγουν πραγματικά και με ακρίβεια τις λειτουργίες του προϊόντος και τα σενάρια χρήσης κατά τη διαδικασία μάρκετινγκ και να καθοδηγούν τους καταναλωτές στη λήψη λογικών αποφάσεων αγοράς. Επιπλέον, οι κυβερνήσεις και οι κοινωνικοί οργανισμοί μπορούν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τη διατήρηση των πόρων και την ορθολογική κατανάλωση μέσω διαφημιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και να προωθήσουν τη διαμόρφωση μιας κοινωνικής τάσης πράσινης κατανάλωσης.
Εν ολίγοις, το φαινόμενο της «πεντάδας σε αδράνεια» στα κινεζικά νοικοκυριά αντανακλά τις αλλαγές στις τρέχουσες έννοιες κοινωνικής κατανάλωσης και στον τρόπο ζωής, και σχετίζεται επίσης με την ανάπτυξη της βιομηχανίας αεροπορικών μεταφορών και φορτίου. Πρέπει να αναλογιστούμε σοβαρά αυτό το φαινόμενο και να λάβουμε αποτελεσματικά μέτρα για την επίτευξη της ορθολογικής χρήσης των πόρων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.