Uutiset
Uutiset
Etusivu> Alan uutisia> Muutokset kulutusnäkymissä ja kansainväliset tekijät "viiden tyhjäkäynnin asian" takana kiinalaisissa kotitalouksissa
한어Русский языкEnglishFrançaisIndonesianSanskrit日本語DeutschPortuguêsΕλληνικάespañolItalianoSuomalainenLatina
Tämän ilmiön takana se on itse asiassa erottamattomasti sidoksissa kansainväliseen vaihtoon ja vaikutuksiin. Globalisaation kehitys on mahdollistanut erilaisten hyödykkeiden ja kulutuskonseptien nopean leviämisen, ja kansainvälisten brändien promootio- ja markkinointitavat vaikuttavat edelleen kiinalaisten kuluttajien valintoihin.
Esimerkiksi eräät kansainvälisesti tunnetut kodinsisustusbrändit ovat saaneet kuluttajat tuntemaan vahvan kaipauksen kylpyammeisiin, sohviin ja muihin tuotteisiin hienoilla mainoksilla ja julkisuudella. Todellisuudessa nämä tuotteet eivät kuitenkaan välttämättä täytä kiinalaisten perheiden tarpeita elintapojen ja elinolojen erojen vuoksi.
Samaan aikaan kansainvälisen kaupan mukavuus on mahdollistanut myös useiden uusien elektronisten tuotteiden, kuten projektorien, nopean pääsyn Kiinan markkinoille. Ostaessaan kuluttaja ei kuitenkaan välttämättä ota täysin huomioon todellista käyttötiheyttä ja omia tarpeitaan, jolloin nämä tuotteet päätyvät käyttämättömäksi.
Lisäksi kansainvälisesti suosittu kuntoilukulttuuri vaikuttaa myös kiinalaisten perheiden kulutuspäätöksiin. Kuntoilulaitteet menevät kaupaksi kuin leivonnaiset, mutta monet jättävät nämä laitteet käyttämättä oston jälkeen, koska heillä ei ole motivaatiota pysyä niissä tai niille ei ole riittävästi tilaa.
Syvemmästä näkökulmasta tämä kulutuskonseptien muutos heijastaa myös ristiriitaa ihmisten laadukkaaseen elämään pyrkimisen ja todellisuuden välillä kiinalaisen yhteiskunnan nopeassa taloudellisessa kehityksessä. Kansainvälistä ja modernia elämäntapaa harjoittaessa jätämme joskus huomiotta oman todellisen tilanteemme ja seuraamme sokeasti trendiä.
Tämän ongelman ratkaisemiseksi kuluttajien on oltava järkevämpiä kulutuksen suhteen. Kun ostat tavaroita, ota täysin huomioon tekijät, kuten omat tarpeesi, käyttötiheys ja kotitila. Samalla sinun on myös parannettava kykyäsi tunnistaa kansainvälisiä muotitrendejä ja markkinointimenetelmiä ja olla niiden horjumatta.
Lyhyesti sanottuna kiinalaisten kotitalouksien "viiden suuren joutilaisuuden" ilmiö ei ole vain kulutuskäyttäytymisen ongelma, vaan liittyy myös läheisesti kansainväliseen vaihtoon ja vaikutuksiin. Meidän pitäisi ottaa tästä opiksemme ja luoda terveellisempi ja järkevämpi kulutuskonsepti.