Αριθμός επαφής:0755-27206851

Αρχική> Ειδήσεις Βιομηχανίας> Η ενοποίηση του αεροπορικού φορτίου και η μεταρρύθμιση του προϋπολογισμού βάσει μηδενικής βάσης

Η διασταύρωση του αεροπορικού φορτίου και η μεταρρύθμιση του προϋπολογισμού βάσει μηδενισμού


한어Русский языкEnglishFrançaisIndonesianSanskrit日本語DeutschPortuguêsΕλληνικάespañolItalianoSuomalainenLatina

Τα χαρακτηριστικά των αεροπορικών μεταφορών εμπορευμάτων καθορίζουν ότι έχει εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις για την αποτελεσματική χρήση των κεφαλαίων. Οι αποτελεσματικές διαδικασίες μεταφοράς, οι προηγμένες ενημερώσεις εξοπλισμού και οι εγγυήσεις υψηλής ποιότητας υπηρεσιών είναι αδιαχώριστα από την επαρκή και λογική οικονομική υποστήριξη. Η μεταρρύθμιση του προϋπολογισμού μηδενικής βάσης παρέχει στις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών και εμπορευμάτων μια ολοκαίνουργια ιδέα κεφαλαιακού σχεδιασμού.

Σύμφωνα με το παραδοσιακό μοντέλο βασικού προϋπολογισμού, οι εταιρείες αεροπορικών μεταφορών και φορτίου συχνά κάνουν απλές προσαρμογές με βάση τον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει σε παράλογη κατανομή πόρων και να αποτύχει να καλύψει πραγματικά τις ανάγκες της επιχειρηματικής ανάπτυξης. Για παράδειγμα, για ορισμένες αναδυόμενες εμπορευματικές διαδρομές, εάν τα κεφάλαια κατανέμονται μόνο σύμφωνα με τον βασικό προϋπολογισμό, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η επιτυχής ανάπτυξη της αγοράς λόγω ανεπαρκών κεφαλαίων.

Ο προϋπολογισμός με βάση το μηδέν σπάει αυτή την αδράνεια. Απαιτεί να ξεκινήσουμε από το μηδέν και να επανεκτιμήσουμε την αναγκαιότητα και τον ορθολογισμό κάθε δαπάνης. Για τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών και φορτίου, αυτό σημαίνει ότι τα κεφάλαια μπορούν να προγραμματιστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια και οι πόροι μπορούν να επενδυθούν σε τομείς με τις μεγαλύτερες δυνατότητες και οφέλη.

Πάρτε ως παράδειγμα την απόκτηση και τη συντήρηση αεροσκαφών. Σύμφωνα με το μοντέλο βασικού προϋπολογισμού, λόγω αδράνειας του προηγούμενου προϋπολογισμού, μπορεί να προκληθούν υπερβολικές επενδύσεις στη συντήρηση παλαιών αεροσκαφών, ενώ η ζήτηση αγοράς νέων αεροσκαφών μπορεί να αγνοηθεί. Η μεταρρύθμιση του προϋπολογισμού με μηδενική βάση μπορεί να ωθήσει τις εταιρείες να επανεξετάσουν το λειτουργικό καθεστώς των αεροσκαφών, να κατανείμουν ορθολογικά κεφάλαια για την αγορά νέων αεροσκαφών εξοικονόμησης ενέργειας με βάση τις πραγματικές ανάγκες και τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης, να βελτιώσουν την αποδοτικότητα των μεταφορών και να μειώσουν το λειτουργικό κόστος.

Ταυτόχρονα, η μεταρρύθμιση του μηδενικού προϋπολογισμού θα βοηθήσει επίσης τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών και εμπορευμάτων να βελτιστοποιήσουν την κατανομή των ανθρώπινων πόρων. Όσον αφορά τις προσλήψεις, την κατάρτιση και τα οφέλη των εργαζομένων, ο προϋπολογισμός βάσει μηδενικού προϋπολογισμού μπορεί να αξιολογήσει πιο επιστημονικά την αποτελεσματικότητα των διαφόρων ανθρώπινων δαπανών, να αποφύγει την περιττή σπατάλη του κόστους εργασίας και να βελτιώσει την αποδοτικότητα και την ικανοποίηση των εργαζομένων.

Επιπλέον, όσον αφορά το μάρκετινγκ και την εξυπηρέτηση πελατών, ο προϋπολογισμός βάσει μηδενισμού επιτρέπει στις εταιρείες να ανταποκρίνονται στις αλλαγές της αγοράς πιο ευέλικτα. Σύμφωνα με τις ανάγκες και την κατάσταση του ανταγωνισμού των διαφορετικών αγορών, τα έξοδα μάρκετινγκ είναι εύλογα τακτοποιημένα για να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και την ικανοποίηση των πελατών, αυξάνοντας έτσι τον όγκο των εμπορευματικών μεταφορών.

Ωστόσο, η εφαρμογή της μεταρρύθμισης του προϋπολογισμού μηδενικής βάσης στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών και των εμπορευμάτων δεν ήταν ομαλή. Λόγω της ιδιαιτερότητας και της πολυπλοκότητας του κλάδου, ενδέχεται να προκύψουν διάφορες προκλήσεις κατά την υλοποίηση.

Πρώτον, η ακρίβεια και η πληρότητα των δεδομένων είναι το θεμέλιο της μεταρρύθμισης του προϋπολογισμού μηδενικής βάσης. Η αεροπορική μεταφορά εμπορευμάτων περιλαμβάνει πολλούς συνδέσμους και δεδομένα, όπως πληροφορίες πτήσης, όγκος μεταφοράς φορτίου, κατανάλωση καυσίμου κ.λπ. Εάν τα δεδομένα είναι ανακριβή ή ελλιπή, θα επηρεάσει την επιστημονικότητα και τον ορθολογισμό της αξιολόγησης του προϋπολογισμού.

Δεύτερον, η μεταρρύθμιση του προϋπολογισμού με βάση το μηδέν απαιτεί στενή συνεργασία και αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων τμημάτων της επιχείρησης. Στη διαδικασία διαμόρφωσης του προϋπολογισμού, το οικονομικό τμήμα, το τμήμα λειτουργιών, το τμήμα μάρκετινγκ κ.λπ. πρέπει να συμμετέχουν από κοινού και να επικοινωνούν πλήρως τις ανάγκες και τις ιδέες τους. Ωστόσο, στην πραγματική λειτουργία, ενδέχεται να υπάρξουν συγκρούσεις συμφερόντων και επικοινωνιακά εμπόδια μεταξύ των τμημάτων, τα οποία θα επηρεάσουν την ομαλή εξέλιξη της μεταρρύθμισης.

Επιπλέον, η μεταρρύθμιση του προϋπολογισμού με μηδενική βάση προβάλλει υψηλότερες απαιτήσεις για το επίπεδο διαχείρισης και την ποιότητα του προσωπικού των επιχειρήσεων. Οι υπεύθυνοι κατάρτισης προϋπολογισμού πρέπει να διαθέτουν εκτεταμένες γνώσεις στον κλάδο, οικονομικές γνώσεις και δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων και να είναι σε θέση να αξιολογούν με ακρίβεια την αναγκαιότητα και τα οφέλη των διαφόρων δαπανών. Επί του παρόντος, ορισμένες εταιρείες αεροπορικών μεταφορών και εμπορευμάτων ενδέχεται να έχουν έλλειψη ταλέντων σε αυτόν τον τομέα.

Αντιμέτωπες με αυτές τις προκλήσεις, οι εταιρείες αεροπορικών μεταφορών και εμπορευμάτων πρέπει να λάβουν μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπισή τους.

Η ενίσχυση της κατασκευής διαχείρισης δεδομένων και πληροφόρησης είναι το κλειδί. Καθιερώνοντας ένα πλήρες σύστημα συλλογής και ανάλυσης δεδομένων, διασφαλίζουμε την ακρίβεια και την επικαιρότητα των δεδομένων και παρέχουμε μια αξιόπιστη βάση για τη μεταρρύθμιση του προϋπολογισμού με μηδενική βάση.

Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ενισχύσουν την εσωτερική κατάρτιση και την εισαγωγή ταλέντων, να βελτιώσουν τις δυνατότητες διαχείρισης του προϋπολογισμού των εργαζομένων και την ολοκληρωμένη ποιότητα και να παρέχουν εγγύηση ταλέντων για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Επιπλέον, η δημιουργία αποτελεσματικών μηχανισμών επικοινωνίας και συντονισμού για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών αποτελεί επίσης σημαντική εγγύηση για την ομαλή πρόοδο της μεταρρύθμισης του προϋπολογισμού με μηδενική βάση.

Εν ολίγοις, η μηδενική μεταρρύθμιση του προϋπολογισμού έφερε νέες ευκαιρίες και προκλήσεις στον κλάδο των αεροπορικών μεταφορών και των εμπορευμάτων. Μόνο ανταποκρινόμενοι ενεργά στην κατάσταση και δίνοντας στο έπακρο τα πλεονεκτήματα του μηδενικού προϋπολογισμού μπορούν οι επιχειρήσεις να επιτύχουν βιώσιμη ανάπτυξη στον έντονο ανταγωνισμό της αγοράς και να συμβάλουν περισσότερο στην προώθηση του κινεζικού εκσυγχρονισμού.