Αρχική> Ειδήσεις Βιομηχανίας> Τα αλληλένδετα κέρδη του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ξενοδοχειακών κολοσσών
한어Русский языкEnglishFrançaisIndonesianSanskrit日本語DeutschPortuguêsΕλληνικάespañolItalianoSuomalainenLatina
Η ταχεία άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει αλλάξει τις αγοραστικές συνήθειες και τα καταναλωτικά πρότυπα των καταναλωτών. Η ευκολία των διαδικτυακών αγορών κάνει τους ανθρώπους πιο διατεθειμένους να αγοράζουν αγαθά στο σπίτι, γεγονός που μειώνει σε κάποιο βαθμό την ανάγκη των ανθρώπων να ταξιδεύουν και να διαμένουν σε ξενοδοχεία. Με τη συνεχή ανάπτυξη των πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου, ξεκινούν συχνά διάφορες δραστηριότητες προώθησης και οι καταναλωτές είναι πιο πρόθυμοι να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες αγαθών κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων φεστιβάλ αγορών για να εξοικονομήσουν χρήματα. Αυτή η αλλαγή στα πρότυπα κατανάλωσης μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του ποσοστού της κατανάλωσης ταξιδιών και ξενοδοχείων στους προϋπολογισμούς των καταναλωτών.
Από την άλλη πλευρά, η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου οδήγησε επίσης στη δυναμική άνοδο του κλάδου των logistics. Η σημαντική ανάπτυξη των επιχειρήσεων ταχείας παράδοσης έχει δημιουργήσει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε υποδομές logistics και δίκτυα διανομής. Προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση για γρήγορη και ακριβή διανομή, οι εταιρείες logistics έχουν αυξήσει τις επενδύσεις σε αποθήκευση, εξοπλισμό μεταφοράς και εκπαίδευση προσωπικού. Ορισμένα ξενοδοχεία έχουν δει αυτήν την επιχειρηματική ευκαιρία και έχουν νοικιάσει χώρους αδράνειας σε εταιρείες logistics ως χώρο αποθήκευσης για να αυξήσουν το πρόσθετο εισόδημα. Αλλά αυτό άλλαξε επίσης το μοντέλο λειτουργίας του ξενοδοχείου και την κατανομή των πόρων σε κάποιο βαθμό.
Ταυτόχρονα, ο έντονος ανταγωνισμός στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου ώθησε τις εταιρείες να καινοτομούν και να βελτιστοποιούν συνεχώς τις υπηρεσίες τους. Για παράδειγμα, ορισμένες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν αρχίσει να παρέχουν ειδικές υπηρεσίες όπως «αυθημερόν παράδοση» και «προγραμματισμένη παράδοση», κάτι που απαιτεί τη δημιουργία πυκνότερων σημείων διανομής και πιο αποτελεσματικών ομάδων παράδοσης. Προκειμένου να μειωθεί το κόστος, ορισμένες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου επιλέγουν να συνεργαστούν με ξενοδοχεία και να χρησιμοποιήσουν τη γεωγραφική θέση του ξενοδοχείου και τα πλεονεκτήματα του χώρου για να δημιουργήσουν προσωρινά σημεία διανομής. Αυτό όχι μόνο αποφέρει ένα ορισμένο ποσό εσόδων από ενοικίαση στο ξενοδοχείο, αλλά εξοικονομεί επίσης τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου από το κόστος ενοικίασης εξειδικευμένων αποθηκών. Ωστόσο, αυτού του είδους η συνεργασία μπορεί επίσης να φέρει προκλήσεις διαχείρισης στα ξενοδοχεία, όπως αυξημένη εναλλαγή προσωπικού και κινδύνους για την ασφάλεια.
Ας δούμε τις επιδόσεις των διεθνών ξενοδοχειακών κολοσσών στην κινεζική αγορά. Η ιδιαιτερότητα και η πολυπλοκότητα της κινεζικής αγοράς κάνει αυτούς τους γίγαντες να αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις στη διαδικασία προσαρμογής τους. Καθώς ο ανταγωνισμός στην εγχώρια τουριστική αγορά εντείνεται, οι επιλογές των καταναλωτών για ξενοδοχεία έχουν γίνει πιο διαφορετικές και εξατομικευμένες. Η άνοδος των τοπικών εμπορικών σημάτων ξενοδοχείων έχει κατακτήσει ένα συγκεκριμένο μερίδιο αγοράς λόγω της καλύτερης κατανόησης των αναγκών των εγχώριων καταναλωτών και των πολιτιστικών χαρακτηριστικών. Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου διευκόλυνε τους καταναλωτές να συγκρίνουν τις τιμές και τις υπηρεσίες διαφορετικών ξενοδοχείων, γεγονός που έχει επίσης εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των ξενοδοχείων.
Επιπλέον, οι αλλαγές στο περιβάλλον πολιτικής και στην οικονομική κατάσταση έχουν επίσης αντίκτυπο στα κέρδη των διεθνών ξενοδοχειακών κολοσσών στην κινεζική αγορά. Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει ενισχύσει την εποπτεία για την προστασία του περιβάλλοντος, την πυροπροστασία κ.λπ., και τα ξενοδοχεία πρέπει να επενδύσουν περισσότερα κεφάλαια σε εργασίες ανακαίνισης εγκαταστάσεων και συμμόρφωσης. Ταυτόχρονα, η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και η τάση αναβάθμισης της κατανάλωσης έχουν κάνει τους καταναλωτές να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην απόδοση κόστους όταν επιλέγουν ξενοδοχεία.
Συνοψίζοντας, υπάρχουν πολλές συνδέσεις μεταξύ της συνολικής κερδοφορίας των διεθνών ξενοδοχειακών κολοσσών το πρώτο εξάμηνο του έτους και της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου άλλαξε τα πρότυπα κατανάλωσης και επηρέασε τους πελάτες του e-commerce έφερε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και προκλήσεις στα ξενοδοχεία και Η επιρροή πολλών παραγόντων όπως οι αλλαγές στις καταναλωτικές έννοιες. Στο μέλλον, τόσο η ξενοδοχειακή βιομηχανία όσο και η βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει να συνεχίσουν να καινοτομούν και να προσαρμόζονται στις αλλαγές της αγοράς για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.